Lettergrootte

Over ons

Bij de activiteiten in het KinderLab staan de thema’s gezondheid, taal, omgaan met geld en talentontwikkeling centraal. Kinderen en ouders kunnen zelf ook ideeën voor activiteiten aandragen.

In het KinderLab
dragen we allemaal ons steentje bij!

In het KinderLab werken we vanuit het gedachtengoed van De Vreedzame Wijk. We leren kinderen conflicten vreedzaam op te lossen, meningsverschillen te overbruggen, open te staan voor verschillen tussen mensen en zich een beetje te bekommeren om hun omgeving.

Met het gedachtengoed van De Vreedzame Wijk zorgen we ervoor dat het KinderLab een veilige plek is. Een plek waar we aardig zijn tegen elkaar en respectvol met elkaar omgaan. We zijn een oefenplek waar je vaardigheden leert die je nodig hebt op school, thuis en op straat. We werken met alle wijkpartners samen, zoals scholen, kinderopvang, kinderbuurtcoaches en met de wijkagenten.

In het KinderLab kun je terecht om leuke dingen te doen en om spelenderwijs te leren. Hier maakt je kind kennis met verschillende activiteiten. Van danslessen, weerbaarheidslessen en kickboksen tot muzieklessen, zanglessen, verschillende creatieve workshops en yoga.

OuderLab voor alle ouders/verzorgers uit de wijk

Als ouder heb je het druk met de zorg voor je kind(eren), het huishouden, werk en andere verplichtingen. Niet zo gek dat je af en toe verlangt naar een momentje voor jezelf waarin je even niets hoeft. Daarom heeft ieder KinderLab een OuderLab. Een ontmoetingsplek waar je andere ouders kunt ontmoeten, even kunt relaxen terwijl je kind met andere kinderen speelt en jij geniet van een kop koffie of thee.

MiniLab 0-4 jaar en ouders

Het MiniLab is speciaal voor de allerkleinsten van 0-4 jaar. De activiteiten sluiten aan op de belevingswereld van je baby of peuter. Hier kunnen ze lekker kliederen met verf en klei of springen, rennen, rollen en klimmen bij peutergym. Of je kunt gezellig samen liedjes zingen of op de bank naar verhaaltjes luisteren. Of gewoon even chillen met een lekker stukje fruit. Heb je vragen over opvoeden of ben je op zoek naar leuke activiteiten die je thuis met je kind kunt doen? We werken samen met het CJG, dus bij het MiniLab ben je aan het juiste adres!

KleuterLab

Voor de kleuter die elke dag op ontdekking uitgaat. De nieuwsgierige kleuter. De kleuter die altijd op zoek is naar spanning en de kleuter die geniet van rust. Speciaal voor hen is er het KleuterLab! Hier kan je kind meedoen met verschillende activiteiten, zoals yoga, voorlezen, dansen, gym of knutselen. Ze leren elke week weer iets nieuws, maar is het vooral heel gezellig!

Kooklessen

Heb je een kleine chefkok in huis of helpt je kind je graag in de keuken? Meld je kind dan aan voor de kooklessen in het KinderLab. Hier leert je kind niet alleen een gezonde maaltijd klaar te maken, maar leert je kind ook recepten lezen en hoe hij/zij hoeveelheden/inhoud uit kan rekenen. Een leuke en leerzame manier om gezond en lekker te koken.

Beweeguurtjes en Wijksport Sportief Capelle

Bewegen is belangrijk voor iedereen, vooral voor je opgroeiende kind. Wist je dat kinderen die regelmatig sporten en bewegen gemakkelijker leren? Bewegen heeft namelijk een positieve invloed op de gezondheid en leerprestaties je kind. Sportief Capelle organiseert het KinderLab daarom beweeguurtjes, MiniLabgym en Wijksport aan in het KinderLab. Lees meer over Sportief Capelle

Huiswerkbegeleiding

Komt je kind thuis moeilijk tot leren en is hij/zij thuis te snel afgeleid? Of heeft je kind moeite met bepaald huiswerk? Dan helpen wij je kind hier graag bij. In de KinderLabs kan je kind namelijk terecht voor huiswerkbegeleiding in kleine groepjes. Informeer bij de school van je kind naar de mogelijkheden.

Jongens- en meidenclub

Met elkaar spelen is erg gezellig, maar soms is het weleens fijn om even alleen met meisjes of jongens te zijn. Speciaal voor hen zijn er de meiden- en jongensclubs. Tijdens de meiden- en jongensclub bespreken we belangrijke thema’s zoals: een goed zelfbeeld, eigen ontwikkeling en weerbaarheid. Let op: beide activiteiten worden apart gegeven. 

KinderLab Speelt Buiten

Is je kind ook graag buiten en geniet je dan zelf ook even van de frisse buitenlucht? Het KinderLab stimuleert kinderen om lekker buiten te spelen. Meerdere keren in de week staat deze activiteit op het programma. Kinderen kunnen met elkaar buitenspelen of gezellig een kletspraatje maken met de sociaal werkers van het KinderLab. Er is genoeg buitenspeelgoed waar je kind zich urenlang mee kan vermaken!

Locaties